Iunie începe tot cu ploi. Nu scăpăm încă de codurile galbene

ploi

Dacă ați crezut că în prima lună de vară scăpăm de ploi, nu e deloc așa. Intră în vigoare o nouă avertizare de la meteorologi, care anunță precipitații abundente până spre mijlocul săptămânii.

Informarea meteo este valabilă în intervalul 2 iunie, ora 14 – 5 iunie, ora 10, și vizează, în județele Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin și Hunedoara, instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate.Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp.

De asemenea, în perioada 2 iunie, ora 14 – 2 iunie, ora 21, în Hunedoara și zona de munte a județelor Caraș-Severin, Timiș, Aradși Bihor, este valabil un cod galben de ploaie. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă cumulate vor depăși pe arii restrânse 20-25 l/mp.

Tot cod galben va fi, în intervalul 2 iunie, ora 21– 3 iunie, ora 12, în zona de munte din sudul județului Hunedoara și estul județului Caraș-Severin. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă cumulate vor depăși pe arii restrânse 20-25 l/mp.

About Post Author