Ioana Iacob, de la TGST, în rolul principal într-un film cu premiera la Festivalul Internațional de la Berlin

sursa foto: TGST

Luna februarie aduce o veste bună pentru una dintre cele mai iubite actrițe ale Teatrului German de Stat Timișoara. Un film în care Ioana Iacob are rolul principal va avea premiera la Berlin, la festivalul ajuns la ediția cu numărul 72.

Actrița Ioana Iacob joacă rolul principal în „Wir könnten genauso gut tot sein” / We Might as Well Be Dead, filmul de debut al regizoarei Natalia Sinelnikova.

„Scenariul este țesut ca o satiră socială, într-o lume distopică, ce debutează în jurul dispariției misterioase a unui câine. Evenimentul îi determină locatarii unui bloc exclusivist să devină extrem de paranoici, într-atât de mult încât se revoltă împotriva agentului de pază însărcinat cu siguranța apartamentelor”, transmit cei de la TGST.

Rolul agentului de pază este jucat de Ioana Iacob. Premiera mondială este programată în 11 februarie, la cea de-a 72-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin,. Filmul va deschide secțiunea Perspektive Deutsches Kino 2022.

Ioana Iacob este absolventă a Secţiei de Actorie în limba germană a Facultăţii de Muzică a UVT și a urmat și un curs de pedagog teatral la Köln. A jucat pe scena TGST în numeroase roluri, dar a jucat și în filme. Ultimul dintre ele este „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (2018), regizat de Radu Jude. Ea a fost timp de jumătate de an și director interimar al teatrului timișorean.