Ioana Iacob, noul director al Teatrului German Timișoara

ioana iacob

După aproape trei ani, interimatul inginerului mecanic Ioan Boldureanu la direcțiunea Teatrului German a încetat. În locul lui a fost numită actrița Ioana Iacob.

Teatrul German Timișoara are, în sfârșit, un director care are legătură cu.. obiectul de activitate. Actrița Ioana Iacob a fost numită în funcția de director interimar, în locul inginerului mecanic Ioan Boldureanu. Acesta ocupa postul din noiembrie 2017, prin decizie de primar.

Ioana Iacob are 40 de ani, este absolventă a Secţiei de Actorie în limba germană a Facultăţii de Muzică a UVT și a urmat și un curs de pedagog teatral la Köln. A jucat pe scena TGST în numeroase roluri, dar a jucat și în filme. Ultimul dintre ele este „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, regizat de Radu Jude, apărut în 2018.

Teatrul German este într-o situație specială, după ce, în 2017, cei de la Resurse Umane din PMT au decis că fostul director Lucian Vărșăndan nu mai poate ocupa această funcție, pentru că nu ar îndeplini condițiile legate de studiile pe care trebuie să le aibă. Concursul pentru prelungirea mandatului începuse deja, iar Vărșăndan mai avea să-și prezinte, în fața unei comisii, proiectul de management. Lucian Vărșăndan se judecă în mai multe dosare cu PMT și, până la finalizarea tuturor proceselor, nu poate fi organizat concurs pentru director.

About Post Author