Invitație la Curtea: Sărbătoarea Trandafirilor, prima întâlnire din seria Banat Brunch

Programul Banat Brunch repornește în Timiș. Prima întâlnire e la sfârșitul săptămânii, la Curtea, la Sărbătoarea Trandafirilor. Se anunță o zi plină și… delicioasă.

curtea

Comuna Curtea este, la finele săptămânii, gazda primului eveniment din 2021 al seriei Banat Brunch. Se întâmplă sâmbătă, în 5 iunie, la Sărbătoarea Trandafirilor. Oaspeții vor fi întâmpinați cu mâncare, băuturi tradiționale și multă veselie.

„Vă invităm să întâmpinați vara la ceasul când trandafirii sunt în floare și să descoperiți farmecul unei comune din județul Timiș, aflată la punctul de întâlnire al Dealurilor Lugojului cu Munții Poiana Ruscă!”, scriu cei de la Banat Brunch.

Program

  • orele 11 – 13 – Brunch în gospodăria familiei Grecu, producător local de trandafiri
  • orele 13 – 15 – Vizită în plantația de trandafiri din Curtea, vizită la Muzeul etnografic al familiei Mănescu, vizită la Biserica de lemn “Cuvioasa Paraschiva” din Curtea, ateliere în curtea gazdelor: atelier de făcut mături din târș, atelier de făcut cozi de lemn, atelier de artizanat – ștergătoare

Meniul de care veți avea partea dacă alegeți să faceți sâmbătă această plimbare este unul foarte îmbietor. El include, potrivit organizatorilor, supă de salată verde cu slănină, ciorbă de fasole uscată cu afumătură, carne de porc friptă în dubă cu cartofi moi, tocăniță de iepure cu mămăliguță, mazăre bătută cu uloi de ludai, pâine de casă cu zacuscă, pâine de casă cu unsoare și boia, brânză scursă cu verdețuri, brânză de oaie de la Begheiu Mic, brânză de vacă, telemea și caș, carne și cârnați de casă din chiscant, ouă de casă și verdețuri din grădină, lapte rece, iaurt rece, papanași cu dulceață de trandafiri, melci umpluți cu dulceață de trandafiri, plăcintă cu ludai, sirop de trandafiri, suc de trandafiri, suc de soc.

Veți putea lua și cu voi acasă unele delicii locale. Producătorii au de vânzare sirop, oțet, apă de trandafiri, pâine de casă, brânză, miere, fructe de sezon. Drumul de la Timișoara la Curtea, cu mașina, durează cam 75 de minute. Detalii și bilete, aici.

Proiectul Banat Brunch a pornit în 2019, cu scopul de a dezvolta și promova, prin intermediul gastronomiei, turismul rural, tradițiile și cultura bănățene. Următoarea întâlnire are loc în 12 iunie, în Berini.