Înscrierile la creșe se fac online în acest an. Nu se mai stă la coadă în stradă

Serviciul Public Creșe lansează în 10 iunie înscrierea la creșă pentru anul școlar 2021 / 2022. În sfârșit, se poate și online, pentru ca oamenii să nu stea la coadă, așa cum s-a întâmplat vara trecută. Rezultatele finale vor fi anunțate spre sfârșitul lunii iulie.

creșe

Formularul de înscriere la creșă va fi disponibilpe site-ul Serviciului Public Creșe, în intervalul 10 – 23 iunie.

Părinții sau reprezentanții legali au nevoie, pentru completarea formularului, de o adresă de e-mail validă. Persoanele care nu au posibilitatea să completeze formularul online pot contacta Serviciul Public Creșe, la numărul 0754-034.480. Pe noul site al Serviciului Public Creșe se găsesc toate informațiile despre calendarul sesiunii de înscrieri 2021-2022, cum se derulează înscrierea, de ce acte fizice este ulterior nevoie pentru validarea înscrierii online și cum se calculează punctajul. De asemenea, puteți consulta aici criteriile de departajare în caz de punctaj egal între dosare.

Atunci când părinții sau reprezentanții legali completează formularul online nu e nevoie să încarce niciun document în format digital. Pe baza punctajului obținut la înscrierea online și urmare a procesării primei runde de contestații, primii 268 părinți sau reprezentanți legali cu cel mai mare punctaj vor fi programați pentru a aduce actele care dovedesc lucrurile declarate în formularul online.

„Lansăm cu multă încredere acest nou fel de a aborda procesul de înscriere. Ne amintim cu toții că anul trecut, în prima zi a perioadei de înscriere la creșă, foarte mulți părinți au stat la o coadă enormă, cu dosarele în mâini. Experiența anului trecut ne-a inspirat să facem lucrurile altfel: online și transparent”, spune Adriana Roescu, directorul Serviciului Public Creșe.

În Timișoara funcționează 12 creșe de stat. Primăria vrea să înceapă construcția a trei creșe noi, în zonele Lipovei, Ciarda Roșie și Bogdăneștilor. Pentru două dintre ele este în desfășurare a treia licitație de găsire a unui constructor. PMT anunță și că a depuse actele pentru construcția a alte două creșe printr-un program național aflat sub tutela Ministerului Dezvoltării.

Calendarul de înscriere la creșe

  • Înscrierea online: 10-23 iunie
  • Evaluarea formularelor online înregistrate: 24-25 iunie
  • Comunicarea rezultatelor inițiale: 28 iunie, ora 16
  • Depunerea contestațiilor: 28 iunie, ora 16 – 29 iunie, ora 16
  • Soluționarea contestațiilor: 30 iunie, ora 16
  • Prezentarea fizică a actelor doveditoare: 1-14 iulie
  • Afișarea pe site a rezultatelor finale: 15 iulie
  • Termen de depunere a contestațiilor: 15 iulie, ora 16 – 16 iulie, ora 16
  • Soluționarea contestațiilor: 19-20 iulie
  • Rezultate finale: 21 iulie