Înghesuială la frontieră: peste 1,5 milioane de persoane au intrat și au ieșit din România

A fost aglomerație maximă în ultima săptămână la frontieră. Peste 1,5 milioane de persoane au trecut granița României. Cele mai aglomerate puncte au fost Aeroportul Henri Coandă și Nădlac II.

În perioada 21-28 decembrie, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 1,55 milioane de persoane. Dintre acestea, 896.000 au fost pe sensul de intrare în ţară. Cele mai mari valori de trafic au fost în vest, pe sensul de intrare în România. Polițiștii spun că media timpilor de aşteptare nu a depăşit 30 de minute.

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei de la granița cu Ungaria, pe unde au trecut aproximativ 620.000 de persoane. A fost aglomerație și pe aeroporturi. Pe acolo au trecut peste 409.000 de persoane. Cele mai aglomerate puncte de frontieră au fost Nădlac, II cu aproximativ 237.000 de persoane, respectiv Aeroport Henri Coandă, cu 261.000.

„Deoarece urmează minivacanţa de Anul Nou vor fi menținute măsurile dispuse pentru fluidizarea traficului. Peste 4.000 de poliţişti vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Dacă plecați la drum în următoarele zile, puteți vedea în timp real care este situația la punctele de trecere a frontierei. Pe pagina de internet a Poliției de Frontieră este disponibilă aplicația Trafic on-line. Aceasta prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.

About Post Author