Începe turneul Romanian Chamber Orchestra 2023. Primul concert, la Timișoara

romanian chamber orchestra

A cincea ediție a proiectului Romanian Chamber Orchestra este și cea mai complexă de până acum. Peste 50 de muzicieni români, din mai multe orchestre din țară și din străinătate, sub bagheta lui Cristian Măcelaru, încep, la Timișoara, un nou turneu.

Sâmbătă, 3 iunie, are loc primul concert din cadrul turneului Romanian Chamber Orchestra 2023. De la ora 19, la Sala Capitol, sunteți invitați la un eveniment aparte: o orchestră care reunește diaspora muzicală la Timișoara, aducând împreună muzicieni români care fac performanță atât în țară, cât și în unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii. Orchestra va fi dirijată de Cristian Măcelaru, iar solistul concertului va fi portughezul Carlos Ferreira, solo-clarinetist în Orchestra Naţională a Franţei.

Programul concertului din Timișoara: G. Ligeti – Concert românesc, W. A. Mozart – Concertul pentru clarinet și orchestră în La major K. 622, F. Schubert – Simfonia nr. 4.

„Cu ocazia aniversării a cinci ani de existență a Romanian Chamber Orchestra, ne-am propus ca în acest an special pentru Timișoara – Capitala Culturală a Europei în 2023, să realizăm cel mai de anvergură proiect de până acum. În cadrul turneului RCO 2023, vom avea trei soliști de talie mondială. Aprecierea și susținerea de care s-au bucurat ansamblul nostru încă din momentul înființării ne responsabilizează să fim de fiecare dată mai buni și să continuăm să promovăm prin muzică artiștii și cultura română”, spune Cristian Andriș, directorul artistic al Romanian Chamber Orchestra

Turneul Romanian Chamber Orchestra 2023 continuă în Elveția (la Brugg) și în Germania (la Koblenz). Solistul concertului din Timișoara este clarinetistul Carlos Ferreira, al celui de la Brugg (Elveția) este violonistul Sebastian Bohren, iar al celui din Koblenz (Germania), violoncelistul Benedict Klöckner.

Biletele pentru concertul de la Timișoara pot fi cumpărate de AICI.

About Post Author