Începe admiterea la Universitatea de Vest. Câte locuri sunt disponibile

uvt

La Universitatea de Vest pot fi depuse, deocamdată online, primele cereri de înscriere pentru admiterea în noul an de studii. UVT scoate la concurs peste 6.000 de locuri la programele de licență, respectiv peste 4.500 de locuri la programele de masterat.

În anu universitar 2023 / 2024, UVT are disponibile 79 de programe de licență și 92 de programe de masterat, din 34 de domenii de studii. Înscrierile se desfășoară prin intermediul platformei online special creată, disponibilă la adresa admitereonline.uvt.ro.

Până în prima parte a lunii iulie, candidații vor putea să completeze informații și să încarce documente pe platforma de înscriere. Procesul de înscriere se derulează în mediul online, urmând ca documentele să fie prezentate de candidați la centrele de admitere, pentru certificarea acestora conform cu originalul. Pașii pe care trebuie să-i parcurgă candidații sunt explicați AICI.

Pentru anul universitar 2023 / 2024, UVT scoate la concurs peste 6.000 de locuri la programele de licență, dintre care 2.375 finanțate de la bugetul de stat, respectiv peste 4.500 de locuri la programele de masterat, 1.400 dintre acestea fiind finanțate de la bugetul de stat. Lista cu locurile disponibile poat fi consultată AICI.

În acest an, sunt disponibil șase programe noi, autorizate să funcționeze provizoriu: Drept european și internațional (bilingv română-engleză) (Facultatea de Drept); Limba și literatura română – Limba și literatura modernă (rusă/sârbă/japoneză); Limba și literatura engleză – Limba și literatura modernă (rusă/sârbă/japoneză) (Facultatea de Litere, Istorie și Teologie); Informatică (formă de învățământ la distanță) (Facultatea de Matematică și Informatică); Psihologie – Științe cognitive (în limba engleză) (Facultatea de Sociologie și Psihologie); Studii de securitate (Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării.

La masterat au fost încadrate în domeniile de studii acreditate cinci programe noi: Managementul afacerilor în context european (în limba franceză, formă de învățământ cu frecvență redusă) (Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, domeniul Management); Advance research methods in physics (Facultatea de Fizică, domeniul Fizică); Intelligent software robotics (Facultatea de Matematică și Informatică, domeniul Informatică); Cybersecurity (Facultatea de Matematică și Informatică, domeniul Informatică); Terapii specifice ale limbajului și comunicării (Facultatea de Sociologie și Psihologie, domeniul Științe ale educației).

La toate programele de licență admiterea presupune susținerea unei probe, în format fizic, fie pentru testarea cunoștințelor și aptitudinilor conexe domeniului de studii ales și a capacităților cognitive, fie de tipul unui test de evaluare a abilităților lingvistice și de raționament.

About Post Author