Încă un transplant tisular la Spitalul Militar / FOTO

Chirurgii ortopezi de la Spitalul Militar „Dr. Victor Popescu” au început anul în forță. Au făcut primul transplant tisular din 2021 și au deja programate alte două intervenții, în viitorul apropiat.

În Secția Clinică de Ortopedie și Traumatologie de la Spitalul Militar „Dr. Victor Popescu” a avut loc o nouă intervenție de transplant tisular, prima din anul acesta. „Intervenția a constat în reconstrucția ligamentului încrucișat anterior cu o alogrefă din Banca de Țesuturi de la Spitalul Colentina. În toamna lui 2019, același pacient a mai fost supus unei intervenții chirurgicale de reconstrucție a ligamentului încrucișat posterior cu autogrefă și a structurilor ligamentare posterolaterale, de asemenea, cu o alogrefă din Banca de Țesuturi de la Spitalul Colentina”, transmit cei de la Spitalul Militar.

Medicii de la Militar au deja programate, în viitorul apropiat, încă două astfel de intervenții chirurgicale. Spitalul timișorean este acreditat pentru activitatea de transplant încă din 2014. Totul depinde de disponibilitatea de țesut pentru astfel de operații.

About Post Author