Încă o zi cu ploi torențiale. Cod portocaliu în Timiș

cod portocaliu

Strada Mureș, inundată în seara de 29 mai 2023

Încă nu scăpăm de ploi în Timiș. În vestul României vor fi valabile, până miercuri seară, avertizări de vreme rea, inclusiv un cod portocaliu. Sunt așteptate precipitații care pot ajunge, în unele localități, la 70 litri / metru pătrat.

Codul galben emis de meteorologi pentru județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș anunță perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

La ora 12 intră în vigoare un cod portocaliu pentru județele Caraș-Severin, Timiș, Hundoara și Arad. Până la ora 23 vor fi averse torențiale și grindină. Local cantitățile cumulate de apă vor fi de 40 -70 l/mp ( în intervale scurte de timp, de până la 1-3 ore).

Inundații în Timișoara, marți seară

Marți seară, în urma ploilor abundente care s-au înregistrat la Timișoara, pompierii au răspuns la 29 solicitări pentru: evacuarea apei din 7 case; evacuarea apei din 3 demisoluri; evacuarea apei din 8 subsoluri de bloc și garaje; evacuarea apei din 8 curți; degajare creangă; evacuarea apei din 2 puțuri de lift și un șanț din fața blocului.

Cele mai afectate străzi din Timișoara au fost în partea de sud a orașului: Emile Zola, Letea, Mureș, Azuga, Mareșal Al. Averescu, Drubeta, Bujorilor, Cosminului, Mareșal Constantin Prezan și Calea Martirilor 1989.

About Post Author