Încă o tură de promisiuni de la guvern. Cîțu anunță un milion de euro pentru Centura de Vest

Cîțu

Infrastructură, centură, sănătate și cultură. Și sprijin de la premier și de la guvern. Florin Cîțu a anunțat, la ceas de seară, că a dezbătut problemele grave ale Timișului cu președintele CJ, Alin Nica. Urmează să vedem și practic, că la teorie stăm excelent.

„Am avut o întâlnire de lucru cu Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, în cadrul căreia am discutat despre implementarea proiectelor strategice ale Timișului. Avem în vedere infrastructura – centura, autostrada Moravița-Timișoara, dar și sănătatea și cultura. Alin Nica mi-a vorbit despre necesitatea reabilitării Spitalului Județean și construcția Sălii Polivalente și a Stadionului, iar eu l-am asigurat de sprijinul meu și al Guvernului”, a postat, pe Facebook, premierul Florin Cîțu.

Acesta trece la vești bune semnarea, săptămâna viitoare, a contractului de proiectare pentru noua descărcare din autostrada A1 spre Timișoara, în dreptul localității Sânandrei. „Pentru municipiul reședință de județ a mai fost alocat 1 milion de euro cu care va fi făcut studiul de fezabilitate pentru cel de-al treilea tronson din centura ocolitoare”, mai precizează Cîțu. Este vorba, practic, despre Centura de Vest, contractul pentru SF fiind semnat la începutul săptămânii.

Altfel, licitația pentru contractul de studiile de prefezabilitate și fezabilitate pentru Sala Polivalentă este în desfășurare din aprilie 2020. Pentru stadion trebuie alese variantele care vor fi dezvoltate suplimentar în cadrul studiului de prefezabilitate. Apoi se va trece la studiul de fezabilitate, care va dura până în trimestrul II din 2021.