24 octombrie 2020

Încă nu scăpăm de ploi. Cod galben în vestul României

cod portocaliu

Nu sunt vești bune de la meteorologi. Ploile nu se dau duse și este în vigoare o atenționare generală de vremea rea, care ne afecta până la începutul săptămânii viitoare. Un cod galben este valabil parțial în vestul țării.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în vestul țării. Îndeosebi joi, 30 mai, și vineri, 31 mai, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. Cantitățile de apă local pot depăși, pe alocuri, 20-25 l/mp și, izolat, peste 30-35 l/mp.

De asemenea, în intervalul 30 mai, ora 12 – 31 mai, ora 3, este în vigoare un cod galben pe județele Hunedoara, zonele de munte ale județelor Arad, Bihor, Caraș-Severin și zona de deal a județului Timiș. Pe arii extinse vor fi averse care vor avea și caracter torențial, însoțite de frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile cumulate de apă vor depăși pe arii restrânse 15-20 l/mp și izolat 30-40 l/mp.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: