Încă 3 pacienți declarați vindecați de coronavirus, la Timișoara. Plus un caz nou

coronavirus

Sâmbătă vor fi externați trei pacienți internați în Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Toți sunt din Hunedoara, iar unul este femeia din Petroșani n-a respectat măsura izolării. Între timp, s-a înregistrat un nou caz din Timișoara.

Vor fi externați, sâmbătă, de la Timișoara trei pacienți care au fost infectați cu coronavirus. Ultimele două rezultate ale testelor care li s-au făcut au fost negative. În aceste condiții, conform definiției de caz, pacienții sunt considerați vindecați.

Este vorba despre de bărbatul de 44 ani și fiica acestuia în vârstă de 16 ani din Hunedoara, internați săptămâna trecută, și femeia de 26 de ani din Hunedoara, care n-a respectat autoizolarea. În aceste condiții, la nivel național sunt considerate vindecate nouă persoane infectate cu noul coronavirus. Opt dintre acestea au fost tratate la Timișoara.

A infectat cu coronavirus cel puțin șapte persoane

Femeia de 26 de ani din Petroșani s-a întors recent din Italia și nu a respectat măsura autoizolării. Ea a mers la spital, motivând că o doare spatele. A „uitat” însă să spună că era în izolare. A intrat în contact cu zeci de oameni, printre care medici, asistente şi infirmieri. De altfel, joi seară, au fost aduse la Timișora șase persoane pozitive la noul coronavirus, din care trei cadre medicale, care au intrat în contact cu această tânără.

Între timp, numărul de cazuri de infecție cu coronavirus a ajuns, la nivel național, la 109. Este vorba despre:

  • Caz 103 – Bărbat, 51 ani, Brașov, întors din Italia în 12 martie, aflat în carantină.
  • Caz 104 – Tânăr, 19 ani, Hunedoara, contact al cazului 59
  • Caz 105 – Copil, 4 ani, contact al cazului 59
  • Caz 106 – Femeie, 43 ani, Hunedoara, contact caz 26
  • Caz 107- Femeie, 44 ani, Hunedoara, contact caz 26
  • Caz 108 – Femeie, 41 ani, Hunedoara, contact caz 26
  • Caz 109 – Bărbat, 55 ani din Timișoara, aflat în carantină

Cazurile 104 – 108 au legătură cu femeia de 26 din Petroșani.

About Post Author