Împărăteasa Sissi, la plimbare pe sub Colonada de la Buziaș. Zi plină sâmbătă

buziaș

sursa foto: Facebook / Colonada imperială Buziaș

Dacă aveți chef de o ieșire din Timișoara, dar nu vreți nici să mergeți prea departe, o vizită în Buziaș ar putea fi exact ce aveți nevoie. Sunt pregătite mai multe surprize, care includ o întâlnire cu împărăteasa Sissi și împăratul Franz Joszef, dar și bucate tradiționale.

Programul de la Buziaș începe la ora 11, în parc, unde, într-un scurt moment de teatru, împărăteasa Sissi și împăratul Franz Joseph reiau, peste timp, discuția în urma căreia a fost construită Colonada. Povestea continuă, în acompaniament de fanfară, la Hotel Parc și se încheie la Crama Aramic. Aici, mai mulți producători locali vor oferi spre degustare bunătăți locale, însoțite de vinuri de Silagiu. La finalul zilei este programat un spectacol de muzică populară susținut de Adrian Stanca, Cornelia Lupulescu și Ramona Gomboș.

Acțiunea de la Buziaș face parte din Proiectul de promovare turistică a Banatului de sud, de sud-vest, a Banatului Montan și a Clisurii Dunării, derulat de Asociația Mariam Med. Buziașul este incklus și în din Ruta Națională Cultural Turistică „Pe urmele împărătesei Sissi”, inițiată de ing. Dorin Bălteanu și Băile Herculane. Și, poate dacă astfel de evenimente ar fi anunțate mai din timp, ar putea atrage și mai mult public.

About Post Author