Haideți în peșteră! Concertul de la Românești, la ediția cu numărul 35

românești

Dacă e octombrie, e concert în Peștera Românești. Și dacă e concert în peșteră, trebuie neapărat să fie Mozart. Este așa de exact 35 de ani, iar această toamnă nu face excepție.

Tradiția se păstrează în Munții Poiana Ruscă. Duminică, 27 octombrie, de la ora 13, este programat, în Peștera Românești, un nou concert. Este ediția cu numărul 35 și din program nu lipsește Mozart. Anul acesta, cântă în peșteră orchestra Operei Naționale Timișoara, dirijată de Peter Oschanitzky. Soliști sunt Gabriela Varvari, Dan Patacă și Ovidiu Rusu.

Intrarea este, ca de obicei, liberă. Drumul spre peșteră pleacă pe potecă marcată din satul Românești și durează aproximativ o oră. Din poieniță se va putea merge către peșteră cu începere de la ora 12,30, anunță organizatorii. Accesul publicului este liber și se face din satul Românești, pe potecă marcată – drum de aprox. o oră.

Primul concert din Peștera Românești a avut loc în 11 octombrie 1984, când Speotimiş organizase o întâlnire a speologilor din toată țara. Doctorul Constantin Lupu, membru fondator al Asociaţiei Sportive Speotimiş Timişoara, este cel care a avut ideea acestui eveniment inedit. Experimentul a prins, astfel că, de atunci, el este repetat în fiecare toamnă, cu același mare succes. În Peștera Românești se cântă, de obicei, muzică clasică, dar, de-a lungul anilor, aici s-a cântat și rock, și jazz, și blues, și muzică electronică.

About Post Author