Guvernul are strategie de vaccinare anti-Covid. Care sunt grupurile prioritare

vaccinare la chiuvetă

Hotărârea de guvern privind strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus a fost adoptată în şedinţa de vineri a Executivului. Potrivit actului normativ, au fost stabilite și grupurile prioritare.

Guvernul pregătește campania de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2. Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunțat, sâmbătă, care sunt primii pași. Au fost stabilite grupurile prioritare. Este vorba, potrivit lui Dancă, de „personalul din domeniul Sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii- cheie, esenţiale pentru buna funcţionare a societăţii”.

Cei care fac parte din aceste categorii vor fi vaccinați în prima etapă. Ulterior, vaccinarea, care este „gratuită și voluntară”, va fi disponibilă pentru întreaga populaţie. „Guvernul României face un apel către toate instituţiile implicate, dar şi către societatea civilă, către specialişti, ca, în dezbaterea publică, să sprijine campania de vaccinare. Aceasta reprezintă singurul remediu pentru a pune capăt epidemiei de COVID-19. Trebuie evitate politizările pe acest subiect, în joc sunt viaţa şi sănătatea românilor”, a mai spus şeful Cancelariei.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul militar Valeriu Gheorghiță, declara, zilele trecute, că primele doze de vaccin ar putea ajunge în România la finele lunii decembrie 2021, dar nu mai târziu de primaul trimestru din 2021. În distribuirea și transportul vaccinului vor fi implicate atât Armata, cât și Ministerul de Interne.

About Post Author