Gătaia se… luminează. Aproape 12 milioane de lei, bani europeni, pentru iluminatul stradal

gătaia

Facturi mult mai mici și străzi luminate… a giorno. Orașul Gătaia va primi peste două milioane de euro pentru modernizarea iluminatului public. Contractul a fost semnat miercuri la ADR Vest.

Iluminatul stradal din Gătaia va fi modernizat printr-un proiect european de aproape 12 milioane de lei. „Este vorba despre înlocuirea cu sistem led a 1.200 de corpuri care funcționează acum și extinderea sistemului de iluminat public în două cartiere noi. Va fi posibilă, de asemenea, gestionarea inteligentă a întregului sistem de iluminat public, prin telegestiune”, a spus primarul Raul Cozarov, la semnarea proiecului.

Tot prin acest proiect vor fi montați 165 de stâlpi pe care vor fi instalate corpuri de iluminat LED. În plus, 125 de corpuri vor funcționa cu panouri fotovoltaice. Valoarea totală a proiectului este de 11,6 milioane de lei, cu o cofinanțare din partea Primăriei Gătaia de 2%. Asta înseamnă o finanțare nerambursabilă de 9,2 milioane de lei, bani europeni.

Potrivit primarului Raul Cozarov, noul sistem de iluminat public va face o economie serioasă la bugetul local. „Facturile de iluminat public pentru orașul Gătaia vor fi reduse cu peste 50%”, a spus edilul șef.

About Post Author