Gardul de la Uszoda va fi demolat. Primăria se pregătește de reparații

uszoda

sursa foto: Facebook / Primăria municipiului Timișoara

A fost emisă autorizația de construire pentru lucrările pe care primăria vrea să le facă la ștrandul Uszoda. Când vor începe efectiv acestea nu se știe.

La finele săptămânii trecute, PMT anunța că pregătește terenul pentru reparațiile de la ștrandul Uszoda. „Echipele de salubrizare au venit să facă curățenie la baza emblematică a orașului. Ultimele gunoaie vor fi strânse și urmează să înceapă lucrările de reparații la amplasament, pentru a-l transforma într-un spațiu pentru sport, cultură și recreere.În ultimele săptămâni au fost strânse șase containere cu o capacitate de 22 de metri cubi de gunoi. Asta înseamnă aproximativ 50-60 de tone de deșeuri”, transmitea municipalitatea.

Joi, 18 august, a fost emisă și autorizația de construire pentru viitoare lucrări. Acestea vizează „reparaţii incintă (fără intervenții asupra construcțiilor existente). Demolare gard existent, împrejmuire temporară a construcțiile existente și degradate și amplasare toaletă modulară cu caracter provizoriu”.

În urmă cu trei săptămâni, reprezentanții PMT precizau că „va fi reamenajat terenul de baschet, se vor face împrejmuiri metalice de protecție pentru clădirile existente, se vor reamenaja zonele verzi, se vor amplasa piese de mobilier urban și o structură metalică tip amfiteatru în spațiul unuia dintre fostele bazine de înot, spațiu pentru proiecții de film sau alte proiecte culturale”.

În bugetul local au fost alocați, pentru această amenajare, 70.000 lei. Este prevăzută, de asemenea, o sumă de 180.000 lei, sub formă de credite de angajament. Redeschiderea bazei Uszoda, care ar fi urmat să fie transformată în „centru sportiv și cultural”, a fost anunțată de primarul Dominic Fritz în iunie 2021.

About Post Author