Garda de Mediu și Direcția Agricolă, trimise de prefect în control în parcurile din Timișoara

parcuri

sursa foto: Facebook / Dan Diaconu

Prefectul Mihai Ritivoiu se luptă iar cu Primăria Timișoara. Tema: iarba din parcuri. Social-democratul spune că municipalitatea nu a respectat termenul de o lună dat în mai, așa că acum ar trebui măsuri mai severe. Drept urmare, va veni în control și Direcția Agricolă.

La începutul lunii mai, prefectul Mihai Ritivoiu anunță că dă un ultimatum primăriei, pentru a face ordine în parcuri. „Termenul este de o lună, pentru a aduce parcurile la un nivel decent, pentru a tăia iarba… Peste o lună vom începe un control, pentru că se pare că, dacă facem controale, are efect. Situația este cu atât mai gravă cu cât discutăm de ambrozie, căpușe, vor apărea și țânțarii”, declara acesta.

Trei săptămâni mai târziu, primarul Dominic Fritz spunea că angajații Horticultura au muncit la program prelungit. „Trebuie să fim și realiști, tocmai fondul haosului și neprofesionalismului care a existat la Horticultura. Am cosit 300 de hectare de iarbă anul acesta, în unele locuri chiar și de două ori. Chiar dacă nu peste tot s-a văzut imediat, totuși cred că eforturi mari s-au făcut. La Horticultura s-a lucrat câte 10 ore / zi, chiar și sâmbăta”, afirma edilul șef.

Cositul intensiv, cel puțin din punctul de vedere al PMT, nu e de ajuns, consideră acum Ritivoiu. „Prefectul nu ar trebui să se ocupe de tăierea ierbii din parcuri. Avem suficient de lucru la Prefectură, de la investitori străini până la fond funciar şi migrație. La începutul lunii mai, am dat termen o lună de zile Primăriei Timişoara pentru tăierea vegetației din parcuri. După şase săptămâni, vedeți la fel de bine ca şi mine care este situația. Pe lângă pericolul prezentat de căpuşe şi ambrozie, am ajuns şi de ruşinea ştirilor naționale. Că de aspectul general al parcurilor nici nu e cazul să vorbim. Drept urmare, am dispus Gărzii de Mediu şi Direcției Agricole să efectueze un control în parcurile din Timişoara, deoarece se pare că nu merge cu vorba bună”, a transmis, marți, acesta.

Direcția Agricolă poate verifica, potrivit Legii 62 / 2018, autoritățile administrației publice locale care nu aplică măsurile de control în ceea ce privește combaterea ambroziei.

About Post Author