La coasă, cu orar prelungit. Primăria are termen o lună să scape de bălăriile din parcuri

iarbă

Parcul Justiției, la finele săptămânii trecute

Jardinierele din Timișoara vor avea din nou plante în perioada următoare. Numai să termine Horticultura și celelalte societăți, care au acum program prelungit, de tuns iarba din parcuri. Între timp, prefectul Mihai Ritivoiu spune că a dat o lună termen primăriei, să rezolve problema buruienilor de pe spațiile verzi din oraș.

Iarba netunsă și buruienile care au invadat, în ultimele săptămâni, parcurile și spațiile verzi din Timișoara au ajuns și la prefectură. Mihai Ritivoiu spune că a notificat primăria, care are la dispoziție o lună să facă ordine.

„Termenul este de o lună, pentru a aduce parcurile la un nivel decent, pentru a tăia iarba… Peste o lună vom începe un control, pentru că se pare că, dacă facem controale, are efect. Situația este cu atât mai gravă cu cât discutăm de ambrozie, căpușe, vor apărea și țânțarii. E o chestiune de bun simț, fiecare ne curățăm gunoiul și ne tăiem iarba acasă. Speranța mea e să se lase cu avertisment și amenzi. Ne-a luat primavăra prin surprindere”, a declarat, miercuri, prefectul.

Se cosește la program prelungit

Între timp, primarul Dominic Fritz afirmă că societățile care au în grijă spațiile verzi muncesc intens la tunderea ierbii. PMT anunță „program prelungit” pentru firmele care întrețin spațiile verzi, în această perioadă în care „condițiile sunt optime pentru ca vegetația să crească cu aproximativ 1-1,5 cm pe zi”. De la începutul săptămânii, transmite primăria, angajații acestora „au intervenit în imprejurimile Catedralei, la Pasajul Jiul, Parcul Central, spl. N. Titulescu, bd. 16 Decembrie 1989, Parcul Botanic, Piața Victoriei, pe ambele maluri ale canalului Bega, pe str. Victor Babeș și în multe alte locuri din oraș”.

În total, cosesc vegetația crescută în exces în jur de 100 de oameni. „Vă rugăm să folosiți aplicație de sesizări sau website-ul Primăriei Timișoara, secțiunea «Spațiu verde neîngrijit», pentru a semnala spațiile care necesită intervenție”, mai transmite PMT.

Între timp, a fost tunsă iarba și în Parcul Justiției, unde tocmai au „trecut” lalelele. Pe de altă parte, PMT are în derulare concursul pentru grădinarul șef, care va trebui să readucă Timișoara la statutul de „orașul florilor”.