Fritz s-a răzgândit. A pus director interimar la Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara

Nu pune interimar, dar totuși… numește. Două săptămâni i-au trebuit primarului Dominic Fritz să se răzgândească în privința Centrului de Proiecte al PMT. El și-a numit un consilier personal director, până la finalizarea concursului pe post.

Centrul de Proiecte

„Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, instrument esențial atât în contextul titlului de Capitală Europeană a Culturii, cât și pentru sprijinirea sectorului cultural, afectat de pandemie, devine funcțional. Simona Fiț, consilier al primarului, a fost numită director interimar al Centrului, prin dispoziție a primarului Dominic Fritz”, a anunțat, vineri, PMT.

Fiț stă pe post până la ocuparea prin concurs a postului de director al Centrului de Proiecte. Concursul se termină în cel mult o lună. Directorul interimar trebuie să se ocupe și de finalizarea acestui concurs, dar și de organizarea consultării publice privind regulamentul de accesare a finanțărilor nerambursabile în sectorul cultural. Aceasta este programată în 21 aprilie. Cei care doresc să se înscrie o pot face aici. Propunerea finală a Regulamentului pentru acest prim apel va fi făcută publică luni, 19 aprilie.

Două săptămâni și o răzgândire

Tot Simona Fiț va trebui să elaboreze „instrumentele optime de finanțare a programului cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, inclusiv prin organizarea, în prima jumătate a lunii mai, a unei consultări cu sectorul cultural pe problematica specifică a finanțării acestui program”.

În 31 martie, primarul Dominic Fritz anunța că nu numește interimar la Centrul de Proiecte. Între timp, s-a răzgândit. „Ne-am hotărât să facem direct un concurs. Inițial ideea era să avem un director interimar care să demareze concursurile. Ne-am hotărât să sărim peste această etapă și să demarăm concursuri, inclusiv pentru director, din start”, declara acesta. Concursurile au fost lansate, iar interimarul se ocupă acum de ele. Directorul centrului are un salariu de bază brut de aproape 13.000 lei.