16 ianuarie 2021

Fritz: Am oprit două licitații, din cauza situației financiare. Una e parcarea etajată de pe Take Ionescu

licitații

Nu sunt bani la Primăria Timișoara, așa că administrația Fritz a anulat două licitații pornite deja. Este vorba despre cea pentru servicii de curățenie pe patru ani în toate spațiile primăriei și cea pentru parcarea supraetajată de la MultipleXity.

„Am luat toate procedurile de licitație care acum sunt în derulare la puricat. Din cauza situației financiare în care ne aflăm a trebuit să oprim două din aceste licitații. Pur și simplu pentru că deocamdată nu dispunem de resursele financiare pentru a le da curs”, a anunțat, sec, marți, primarul Dominic Fritz.

„Prima licitație pentru care o oprim este una despre externalizarea serviciilor de curățenie în primărie, sunt prevăzuți aproape 18 milioane de lei pentru externalizarea serviciilor de curățenie. Noi deocamdată nu avem acești bani. Momentan, serviciul de curățenie este asigurat de Colterm și Horticultura. Nici asta nu e o soluție bună pe termen mediu. Va trebui să analizăm foarte bine care este soluția cea mai eficace pe care o putem și plăti. În situația financiară actuală nu avem bani”, a explicat acesta.

Licitație pentru „prestarea serviciilor de curățenie în sediul PMT și în incinta imobilelor care aparțin Municipiului Timișoara” a fost lansată în luna iulie. Este vorba despre un contract-cadru pe patru ani, suma maximă oferită fiind 21,2 milioane de lei, cu TVA. Au fost depuse șase oferte. Procedura a fost deja anulată pe SEAP, invocându-se erori.

„O să amânăm acest proiect deocamdată”

În 30 septembrie, imediat după alegerile locale, PMT scotea la licitație și un contract pentru „realizarea unei parcări cu parter și 4 nivele pentru autovehicule mici”, care ar fi urmat să fie construită în zona MultipleXity, în curtea fostului sediu al STPT. Nici aceasta nu merge mai departe. „O altă licitație pe care, din păcate, trebuie s-o oprim deocamdată și este un proiect pe care trebuie să îl amânăm este tot de 18 milioane, parcarea de la MultipleXity, de pe Take Ionescu. Acolo trebuie să clarificăm niște lucruri, o să amânăm acest proiect deocamdată, până când știm cum exact se poate finanța”, a declarat Fritz.

Investiția fusese aprobată de consilierii locali în decembrie 2019. Termenul de realizare este de 27 de luni, din care trei pentru proiectul tehnic. Prețul maxim estimat al lucrării era de 21,04 milioane de lei, cu TVA, adică 4,3 milioane de euro.

În urmă cu o lună, fostul primar Nicolae Robu spunea că situația financiară a PMT este „cea mai bună din ultimii trei ani”. „Cred că este suficient. Dar ce, eu era să pregătesc o situație proastă pentru un nou mandat al meu? Pentru că nu mi-am închipuit vreo clipă că voi pierde alegerile”, afirma acesta…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: