20 ianuarie 2021

Primăria nu are probleme cu banii. Robu: Nu era să pregătesc o situație proastă pentru un nou mandat

Timișoara

Dominic Fritz nu va avea parte de o „moștenire grea” la Primăria Timișoara. Este ceea ce susține primarul în exercițiu Nicolae Robu, care face o afirmație surprinzătoare. Potrivit acestuia, situația financiară a PMT este foarte bună.

Dominic Fritz nu se putea plânge de „greaua moștenire” pe care o va găsi la Primăria Timișoara. Primarul în funcție Nicolae Robu spune că lucrurile stau foarte bine, că doar nu era să-și facă prost temele pentru al treilea mandat.

„Eu pot să spun atât și pot oricând să fac dovada cu cifre în fața noului primar al Timișoarei, desigur că voi opera cu aceste cifre, este cea mai bună situație din ultimii trei ani. Și cred că este suficient. Dar ce, eu era să pregătesc o situație proastă pentru un nou mandat al meu? Pentru că nu mi-am închipuit vreo clipă că voi pierde alegerile (…) Nu cred că va vorbi noul primar de greaua moștenire pentru că ea nu e grea”, a declarat, marți, Robu. Practic, potrivit acestuia, singura problemă este Colterm, „despre care discutăm din 2012”.

În luna iunie, Nicolae Robu anunța că va solicita 100 de milioane de lei de la guvern. „Am cerut pentru funcționare, nu reușim să acoperim toate cheltuielile de funcționare în școli, spitale, la Colterm. Am cerut din fondul de rezervă 100 de milioane de lei. La Colterm este problema cea mai gravă. Noi avem 60.000 de abonați și nu ne putem juca să lăsăm în faliment această companie”, explica acesta.

Primarul ales Dominic Fritz a declarat deja că unul dintre primele lucruri pe care le va face după învestire va fi să comande un audit. Ca să știe exact cum stau lucrurile în Primăria Timișoara.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: