25 octombrie 2020

Fosta șefă a Direcției de Asistență Socială a PMT trebuie repusă pe funcție. Are de primit și salariile pe trei ani

viceprimari

Fosta șefă de la Direcția de Asistență Socială, Maria Stoianov, trebuie repusă în funcție. Curtea de Apel i-a dat dreptate acesteia în procesul intentat Primăriei Timișoara. Municipalitatea trebuie să-i plătească și salariile din 2017 încoace, majorate și recalculate.

În 2017, organigrama Primăriei Timișoara a fost modificată, fiind desființate structurile care coordonau activitatea de asistență socială. A fost creată, la acea vreme, o nouă direcție, iar Rodica Surducan, fosta soție a șefului Poliției Locale Timișoara, Dorel Cojan, a fost numită director. Surducan se angajase în primărie cu câteva luni înainte, dar pe un post de consilier clasa I, gradul profesional superior, la Biroul Relații Internaționale. Rodica Surducan a dat concurs pe post abia în 2019, din postura de unic candidat.

Maria Stoianov, fosta șefă de la Direcția de Asistență Socială, a fost atunci eliberată din funcție. Ea a dat în judecată primăria și, în decembrie 2019, Tribunalul Timiș i-a admis în parte acțiunea, dispunând anularea dispoziției primarului. „Admite în parte acțiunea. Dispune anularea Dispoziției nr. 1759/15.11.2017 și a Deciziei nr. 31409/09.01.2018 emise de pârâtă. Dispune obligarea pârâtei la numirea reclamantei în funcția publică de director general adjunct al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara și la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate și recalculate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data eliberării din funcție”, au decis magistrații Tribunalului Timiș. Primăria trebuia să plătească și cheltuieli de judecată în valoare de 15.000 de lei.

Curtea de Apel i-a dat dreptate tot Mariei Stoianov

Primăria a făcut recurs, dar din cauza pandemiei, Curtea de Apel Timișoara a dat soluția abia acum. Magistrații au respins acțiunea. „Nefondat. Respinge recursul formulat de pârâtul recurent Municipiul Timișoara prin Primar, împotriva sentinței civile nr. 1253/5.11.2019, pronunțată de Tribunalul Timiș. Obligă pârâtul recurent la plata sumei de 5.950 lei către reclamantă, cu titlul de cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă”, sună, pe scurt, soluția instanței.

Altfel spus, Maria Stoianov trebuie numită director adjunct al Direcției de Asistență Socială. Ea va trebui să-și primească și salariile restante. Suma este consistentă, având în vedere că, până în noiembrie 2017, aceasta era de aproximativ 60.000 de euro. De atunci au mai trecut 10 luni.

1 thought on “Fosta șefă a Direcției de Asistență Socială a PMT trebuie repusă pe funcție. Are de primit și salariile pe trei ani

  1. Asta înseamnă că diferența de salariu încasată nemeritat de către Surducan, v-a fi returnata, astfel bugetul Primăriei nu v-a fi afectat?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: