20 ianuarie 2021

Firma refuzată la licitația pentru complexul din Calea Lipovei mai încearcă o dată. Cu îmbunătățiri

calea lipovei

A doua licitație pentru complexul sportiv din Calea Lipovei are tot o singură ofertă. Este aceeași firmă refuzată prima dată, asociată cu o societate care a câștigat, până acum, mai multe contracte cu Primăria Timișoara.

A expirat termenul pentru depunerea ofertelor la cea de-a doua licitație organizată de PMT pentru „lucrări de execuție pentru obiectivul de investiție «Complex sportiv zona Lipovei (bazin de înot acoperit, bazin de înot în aer liber, terenuri de tenis, teren multifuncțional, alte amenajări interioare și exterioare)»”. Este o singură ofertă: de la asocierea SC Bauerhof Agrobanat SRL (lider) – Constructim SA.

„Lucrările privind execuția complexului sportiv vor cuprinde, în principal, dar nu limitativ: bazin acoperit, bazin descoperit, 2 terenuri de tenis, teren multifuncțional, zona verde (parc, zonă de fitness exterioară cu turn de escaladă), parcare”, scrie în anunț. Contractul va avea o durată de 12 luni. Suma maximă oferită constructorului este de 24,6 milioane de lei, cu TVA.

Refuzată prima dată

Prima licitație pentru această lucrare a fost anulată în primăvară. Și atunci a fost tot o singură ofertă: de la SC Bauerhof Agrobanat SRL. Procedura a fost însă anulată, deoarece „au fost depuse numai oferte inacceptabile și / sau neconforme”. Firma, cu sediul în Moșnița Nouă, a fost înființată în 2018, an în care a avut 0 angajați și 0 cifră de afaceri. În 2019 a ajuns să aibă 3 angajați, o cifră de afaceri de 1,17 milioane de lei, cu datorii de 1,13 milioane. Constructim, cu care este asociată pentru această lucrare, a avut, de-a lungul timpului, mai multe contracte cu PMT. Sunt în derulare, în această perioadă, cele pentru Campusul Lenau și Centrul cultural Mărășești.

Primarul Timișoarei a promis în 2012, când a candidat pentru primul mandat, construirea a patru bazine semiolimpice în cartiere. Se vor face însă, potrivit ultimelor planuri, trei complexuri sportive, în Calea Lipovei, Calea Buziașului și Calea Șagului. Cel din Lipovei , aflat în licitație de execuție, este cel mai avansat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: