Festivalul Veverițelor de la Buziaș revine. După doi ani de pauză

festivalul veverițelor

Una dintre cele mai populare sărbători ale ultimilor ani în Timiș va fi reluată, după pauza cauzată de pandemie. La finele lunii mai sunteți așteptați la Buziaș, pentru o nouă ediție a Festivalului Veverițelor.

În perioada 26 – 29 mai, în Buziaș are loc a șasea ediție a Festivalului Veverițelor. Evenimentul, foarte popular înainte de pandemie, a fost pus pe „on hold” în ultimii doi ani. Acum însă, Primăria Buziaș se pregătește din nou de oaspeți. Sunteți așteptați cu muzică, spectacole de mai multe genuri și tot felul de bucate. În ultima zi vor fi desemnate, pe gustate, cele mai bune sarmale.

Joi, 26 mai, deschiderea va fi făcută cu un spectacol de balet, pe scena Casei de Cultură. Vineri, 27 mai, în același loc, va putea fi văzut un spectacol de teatru al Clubului Copiilor Buziaș. Ultimele două zile vor fi și cele mai pline.

Sâmbătă, 28 mai, programul începe la ora 11, cu un concert de fanfară în Colonada Imperială. Pe scena din Piața Libertății, de lângă Parcul Central, vor urma, de la ora 16, trupa Springtime 2.1, de la ora 17 – trupa Cu Asar și de la ora 18 – un show cu Radu Pietreanu de la Vacanța Mare. De la ora 19 e programat un recital Miroslav Ilici, cu orchestra maestrului Misa Mijatovic și invitații.

Duminică, 29 mai, de la ora 14, are loc concursul gastronomic „Cele mai bune sarmale din Banat”. Programul artistic al zilei se va desfășura între orele 13 și 22 și este dedicat iubitorilor de folclor. Ansamblurile care vor urca pe scenă sunt: Bârzava – Reșița, Arădeana – Arad, Hora Carașului – Oravița, Junii Timișului – Timișoara, Laleaua Pestriță – Nițchidorf, Vermeșana – Vermeș și Sorocul – CARP Timișoara.

Soliști invitați sunt Vasile Conea, Carmen Popovici Dumbravă, Adrian Stanca, Nicu Novac, Dumitru Stoicănescu, Cornelia Lupulescu, Ramona Gomboș, Anca Panțiru, Oana Stanca, Raluca Stanca, Nelu Blidariu, Mirela Cârțișorean, Liliana Savu Badea, Cătălin Taru, Sorin Dugălie, Roxana Chiriță, Sebastian Rămneantțu, Larisa Păun, Daliana Rotaru, Roxana Teodorescu, Iasmina Kronbauer Păun, Daliana Tătar, Reli Vilău, Ștefan Murgu, Vasile Bizău, Florica Ianto Penciuc, Mariana Sav, Eugenia Curelaru, Maria Tudoran, Seia Vesici, Rodica Grapineac și Mirela Frățilă.