Festivalul Fanfarelor, la o nouă ediție

Șase fanfare din vestul României își dau întâlnire duminică, la Timișoara, la un eveniment cu tradiție. Festivalul Fanfarelor are loc la Muzeul Satului Bănățean, de la Pădurea Verde.

Festivalul Fanfarelor

Cândva, în Banatul de altădată, în fiecare localitate, comunitatea se mândrea cu o fanfară. În orașe, duminica era ziua de fanfară, de percuție, instrumente de suflat, alămuri și uniforme apretate. Vremurile s-au schimbat, iar acum cântecul fanfarelor e privit acum cu nostalgie și trăiește doar în fotografiile îngălbenite ale bunicilor.

Un pic din această tradiție va fi recuperată duminică, 20 iunie, la Timișoara. Este ediția cu numărul 33 a Festivalului Fanfarelor. Va avea loc la Muzeul Satului Bănățean și sunt invitate șase fanfare: Fanfara Pro Amicitia, Fanfara Banater Musikanten, Fanfara din Giroc, Fanfara Societății Culturale Doinitorii Banatului din satul Vărădia, comuna Mercina, județul Caraș-Severin, Fanfara Bisericii Ortodoxe din Almăj, județul Arad, și Cvartetul de tromboane al Filarmonicii Banatul din Timișoara.

Tineri sau vârstnici, sunteți invitați de la ora 17, la Pădurea Verde. Intrarea va fi liberă, dar spectatorii vor trebui să respecte toate măsurile de protecție sanitară valabile la momentul respectiv. Spectacolul prezentat de Tania Stavilă-Țunaș va putea fi urmărit și pe Facebook Cultură Tradițională, https://www.facebook.com/Cultură-Traditională-CCAJ-Timiș.

Festivalul Fanfarelor este organizat de Centrul de Cultură și Artă și susținut financiar de Consiliul Județean Timiș.