Festivalul Etniilor, la o nouă ediție. Cu Vasile Conea, Otilia Duma și Doru Țăranu

festivalul etniilor

E vreme de sărbătoare la Muzeul Satului Bănățean, unde, la finele săptămânii, are loc o nouă ediție a Festivalului Etniilor. Vor fi invitați în recital Vasile Conea, Otilia Duma și formația Doru Țăranu, pe lângă ansamblurile care păstrează obiceiurile și tradițiile etniilor din Banat.

Duminică, 5 iunie, de la ora 17, Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș vă așteaptă la una dintre cele mai pitorești sărbători ale Banatului: Festivalul Etniilor. Acesta a ajuns la ediția cu numărul 21 și este găzduit, din nou, de Muzeul Satului Bănățean de la Pădurea Verde.

„Celebrăm multiculturalitatea ce definește Banatul prin intermediul obiceiurilor și tradițiilor etniilor: sârbă, germană, maghiară, bulgară, slovacă, rromă, evreiască, ucraineană, cehă și aromână, care vor etala frumusețea costumelor populare și vor aduce pe scena Muzeului Satului Bănățean cântece și dansuri ce reconstituie, într-un fascinant puzzle cultural, spiritul bunei trăiri împreună”, transmit cei de la CCAJT.

Invitați în recital sunt Vasile Conea, Otilia Duma și formația Doru Țăranu. Originar din Ciacova, Vasile Conea reprezintă cântecul bănățean în tot ceea ce are el mai frumos și autentic. E cunoscut drept „regele doinelor” și are în repertoriu peste 400 de melodii. Otilia Duma și-a început cariera artistică la 18 ani, este absolventă de Litere și a urmat cursurile Școlii de Arte din Timișoara, clasa de canto – muzică populară, profesor Carmen Popovici Dumbravă. Doru Țăranu a colaborat cu cele mai cunoscute voci ale folclorului bănățean și a contribuit la lansarea multor tineri artiști bănățeni.

Spectacolul va fi prezentat de Tania Stavilă – Țunaș, iar intrarea este liberă.

About Post Author