Fântâna cu Pești intră în șantier. Refacerea ei costă peste 130.000 de euro

fântâna cu pești

La un an de la semnarea contractului, Fântâna cu Pești intră în șantier. Va dura, teoretic, 10 luni și, la final, vom avea „un nou concept de jocuri de apă și lumini”. Lucrarea costă aproape 650.000 lei și este făcută de o firmă din Timișoara.

În iunie 2019, Primăria Timișoara semna cu SC JDA Consult SRL, contractul pentru proiectarea și execuția pentru reabilitarea Fântânii cu Pești din Piața Victoriei. Suma pentru care se va face lucrarea: 644.487 lei, cu TVA. „Durata este două luni pentru proiectare și zece pentru execuție. Lucrările presupun reabilitarea construcțiilor din punct de vedere structural, a instalațiilor electrice, hidraulice, se va păstra geometria acestei fântâni. Lucrările presupun în principal reabilitarea bazinului (…), realizarea unui nou concept de jocuri de apă și lumini”, declara, atunci, primarul orașului.

Bazinul fântânii este în stare de „degradare avansată”

Cele două luni pentru proiectare au trecut demult și, la 12 luni de la semnarea contractului, firma s-a apucat de treabă pe teren. Primul pas: montarea de panouri de placaj în jurul fântânii.

„Ca urmare a concluziilor raportului de expertiză, se impun lucrări de reabilitare datorită degradării avansate a bazinului fântânii, a căminului tehnic și a instalațiilor hidraulice exterioare (conducte, duze, robineți etc.), generate de perioada îndelungată de exploatare a structurii. Lucrările propuse au ca scop reabilitarea construcției din punct de vedere structural, al finisajelor, instalațiilor electrice, hidraulice și a racordurilor, cu păstrarea arhitecturii și dimensiunilor geometrice”, scria în anunțul de licitație.

Documentația care a stat la baza inițierii lucrărilor de intervenție este făcută în urmă cu doi ani. Potrivit acesteia, Fântâna cu Pești are nevoie de reabilitarea întregii structuri subterane, Fântâna a fost construită în 1957 și, inițial, avea forma unei stele în cinci colțuri, pe care erau postați pești din bronz.

About Post Author