Fântâna cu pești de la Buziaș, mutată în centrul parcului / VIDEO

buziaș

sursa foto: Facebook / Colonada imperială Buziaș

Fosta Fântână cu Pești din parcul de la Buziaș va fi relocată. Ea va face parte dintr-un ansamblu de jocuri de apă, care, speră administrația locaă, va deveni un punct de atracție al orașului.

„Splendoare în parc. Fosta Fântână cu Pești va fi relocată în centrul parcului, E doar o parte din farmecul Buziașului, aflat în plină transformare”, anunță Primăria Buziaș.

Parcul din Buziaș a intrat în reabilitare anul trecut, pe un proiect de 4,8 milioane de euro, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Parcul dendrologic are peste 20 de hectare și va căpăta un aspect modern la finele șantierului. Vor fi făcute piste de biciclete în jurul parcului, vor fi montați peste 500 de stâlpi de iluminat și peste 200 de bănci cu coșuri de gunoi. De asemenea, vor fi făcute locuri de joacă și de fitness în aer liber, precum și un teren de tenis de câmp.

Colonada de la Buziaș, similară celor din Karlovy Vary și Baden-Baden, a fost reeabilitată în 2018, tot printr-un proiect pe fonduri europene.

About Post Author