Expunere politică și viziune. Consilierul lui Ruben Lațcău devine membru plin în CA la SDM

sursa foto: Facebook / Ruben Lațcău

Au fost publicate anunțuri în presa națională, dar cel mai bun om era deja la locul potrivit. Consiliul de Administrație de la SDM va fi completat cu un membru care e acolo interimar de câteva luni. Consilierul personal al viceprimarului Ruben Lațcău are tot ce s-a cerut, inclusiv… expunere politică.

La finele lunii aprilie, Lucian Suciu, consilier personal pe probleme de „mobilitate urbană, infrastructură de transport public, strategii aferente domeniului, planificarea și implementare proiectelor de infrastructură de transport” al viceprimarului Ruben Lațcău, era numit interimar în Consiliul de Administrație de la SDM SA. Urma să fie lansată o procedura publică în vederea ocupării postului respectiv.

Administrația s-a mișcat repede și a declanșat în doar o lună procedura de selecție. Un expert independent a creionat și profilul candidatului ideal. Acesta trebuia să aibă „competenţe specifice sectorului, competenţe profesionale de importanţă strategică (viziune şi planificare strategică, marketing strategic, managementul riscului, legislaţie, finanţe şi contabilitate)”, dar și abilităţi de comunicare şi negociere. Expertul independent Cabinet individual de psihologie Delia Vîrgă propunea, la capitolul „trăsături” următoarele: „integritate şi reputaţie, independență, expunere politică, aliniere cu scrisoarea de așteptări”.

Au fost publicate anunțuri de intenție în două publicații naționale, apoi s-a tras linie și au fost evaluate dosarele de candidatură. Pe lista scurtă întocmită de expertul independent a rămas un singur om: Lucian Horațiu Suciu. Nimeni altul decât consilierul personal al lui Ruben Lațcău. Acesta a susținut un interviu și i-au fost verificate referințele și istoricul personal, iar la final a primit 94 din cele 100 de puncte posibile.

„Pot să vă garantez public”

Acum, ultimul pas înainte validării sale ca membru „plin” în CA de la SDM este votul consilierilor locali. Proiectul de hotărâre este deja publicat pe site-ul PMT și se referă la „aprobarea Raportului final întocmit de către Comisia de selecţie în vederea ocupării postului vacant din cadrul Consiliului de Administraţie la Drumuri Municipale Timişoara S.A”.

În decembrie 2020, viceprimarul Ruben Lațcău, cuprins de entuziasmul proaspătului numit în funcție, făcea, în fața CL, promisiuni care n-au fost bune decât de… încălcat. „Ce pot să vă garantez public și consiliului local este că niciunul dintre consilierii mei viitori nu va fi în niciun consiliu de administrație, cum nu sunt și nu vor fi nici cei ai primarului”, declara Lațcău, în plen.

În afară de Suciu, este membru într-un CA, e drept că interimar, și Rudolf Graef, consilier personal al primarului Dominic Fritz. Acesta a fost numit la Horticultura și mandatul tocmai i-a fost prelungit până la finalizarea procedurii de selecție pentru noul consiliu. Administratorul public Matei Creiveanu este, de asemenea, membru în CA de la Retim.

About Post Author