Istoria se repetă. Consilier personal al lui Ruben Lațcău, în CA de la SDM

Societățile primăriei trebuie să meargă strună, așa că trebuie să fie neapărat funcționale consiliile de administrație. În ele trebuie să intre oameni competenți și de încredere. La SDM, de exemplu, CA-ul a fost completat cu unul dintre consilierii personali ai viceprimarului Ruben Lațcău.

sdm

Discuțiile legate de modul în care ajung să fie instalați în funcții membrii diverselor consilii de administrației ale firmelor „de stat” nu vor înceta niciodată. CA-urile au fost, sunt și, probabil, vor fi locuri călduțe în care sunt numiți oameni care… merită.

În curând va începe procedura de selecție pentru ocuparea posturilor vacante din Consiliul de administrație de la Colterm. Consilierii locali au aprobat în ultimul plen un astfel de proiect. Societatea de termoficare are CA provizoriu, după ce vechiul consiliu și-a dat demisia în bloc luna trecută. Procedura de selecție este estimată să dureze în jur de 60 de zile.

Între timp, a fost completat consiliul de administrație de la SDM. Aici a fost numit Lucian Suciu, unul din cei doi consilieri personali ai viceprimarului Ruben Lațcău (USR). Suciu își consiliază șeful pe „linie de administrare a domeniului public și privat al municipiului Timișoara”. El se ocupă de „mobilitate urbană, infrastructură de transport public, strategii aferente domeniului, planificarea și implementare proiectelor de infrastructură de transport”.

Suciu este primul din cei 10 consilieri personali angajați pentru primar și viceprimari care este numit într-un CA. În vechea administrație – unde nu au fost decât maximum patru consilieri personali – acest lucru era la ordinea zilei. Fostul secretar de stat Cătălin Iapă, de exemplu, a fost membru în CA de la SDM și de la STPT.

About Post Author