E gata Fântâna cu Pești! La peste trei ani de la semnarea contractului de reabilitare / FOTO

Fântâna cu Pești

Fântâna cu Pești a scăpat de placajele cu care a fost înconjurată timp de mai bine de un an. Muncitorii au înlăturat vineri „gardurile”, după ce a fost refăcut și pavajul. Fântâna a „mers” constant în ultimele două săptămâni.

Firma JDA Consult SRL a câștigat în 2019 Licitația organizată de Primăria Timișoara, pentru reabilitarea de la Fântâna cu Pești a fost câștigată, în 2019, de firma JDA Consult, la prețul de 644.487 lei, cu TVA. Contractul a fost semnat în iunie același an, cu termen de execuție 12 luni.

În iunie 2020, fostul primar Nicolae Robu a decis că șantierul nu se poate derula pe durata verii, fiindcă ar fi fost neplăcut pentru turiști. Lucrările au început efectiv abia în aprilie 2021. În mai 2022, pentru că fântâna nu era gata, reprezentanții PMT anunțau penalități de 3.500 lei zi pentru constructor.

Primele probe au fost făcute în urmă cu două săptămâni și, cam de atunci, fântâna a „mers” continuu. Vineri au fost înlăturate și panourile de OSB cu care era înconjurată.

Ce s-a făcut

„Ca urmare a concluziilor raportului de expertiză, se impun lucrări de reabilitare datorită degradării avansate a bazinului fântânii, a căminului tehnic și a instalațiilor hidraulice exterioare (conducte, duze, robineți etc.), generate de perioada îndelungată de exploatare a structurii. Lucrările propuse au ca scop reabilitarea construcției din punct de vedere structural, al finisajelor, instalațiilor electrice, hidraulice și a racordurilor, cu păstrarea arhitecturii și dimensiunilor geometrice”, se preciza în contract.

Iar dacă vi se pare cumva că este neobișnuită culoarea, aceasta este culoarea originală a fântânii, în anul 1957, când a fost inaugurată.

About Post Author