După caniculă, iar furtuni. Va fi și cod portocaliu

ploi

Un cod galben și un cod portocaliu vor fi în vigoare până miercuri dimineață, în vestul României. Ambele vizează instabilitate atmosferică accentuată, adică furtuni.

Codul galben este valabil în intervalul marți, 8 august, ora 12 – miercuri, 10 august, ora 10, în județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș. Mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, pe alocuri vijelii și grindină. Local cantitățile de apă cumulate vor depăși 25-35 l/mp și, izolat, 40-60 l/mp.

Codul portocaliu va fi în vigoare în perioada marți, 8 august, ora 16 – miercuri, 10 august, ora 10, în Caraș-Severin, Hunodare și zonele înalte din Arad, Bihor și Timiș. În zonele montane și submontane vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin cumulare se vor înregistra cantități de apă de 40-60 l/mp și, pe arii restrânse, de peste 70-80 l/mp. Acestea vor fi asociate cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină.

About Post Author