Dumbrăvița mai stă în carantină. Celelalte localități sunt… libere

horia bugărin

Comuna Dumbrăvița

Locuitorii din Dumbrăvița vor fi în carantină pentru încă șapte zile, în idee că rata de infectare va scădea. Măsura nu va fi prelungită pentru Giroc, Moșnița Nouă și Ghiroda.

Comunele Dumbrăvița, Ghiroda (fără Giarmata Vii), Giroc și Moșnița Nouă (incluzând localitățile Moșnița Veche și Albina, dar excluzând localitățile Moșnița Nouă, Urseni și Rudicica) au intrat în carantină, pentru 14 zile, începând din 9 ianuarie.

Sâmbătă, 23 ianuarie, având în vedere faptul că, în Dumbrăvița, rata de infectare nu a scăzut, Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut o analiză pentru a vedea dacă se impune măsura prelungirii carantinării. În urma acesteia a fost transmisă către Institutul Național de Sănătate Publică propunerea de prelungire a carantinării.

„Subprefectul Mircea Băcală a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat prelungirea măsurii de carantinare, pe o perioadă de 7 zile (…) Subprefectul Mircea Băcală a solicitat structurilor Ministerului Afacerilor Interne intensificarea controalelor pentru respectarea măsurilor impuse în pandemie, atât în Dumbrăvița, cât și în cele trei unități administrativ-teritoriale care vor ieși din carantină- Giroc, Moșnița Nouă și Ghiroda”, transmite Prefectura Timiș.

Sâmbătă, 23 ianuarie, potrivit datelor oficiale, rata de infectare în Dumbrăvița era de 8,54 / 1.000 de locuitori. În Ghiroda era de 6,52, în Giroc – 5,59, iar în Moșnița Nouă – 7,50. Când s-a decis intrarea în carantină, în 9 ianuarie, ratele de infectare erau astfel: Dumbrăvița – 6,70 / 1.000 de locuitori, în Ghiroda – 6,40, Moșnița Nouă – 6,65, iar în Giroc – 7,82.