Dumbrăvița iese din carantină după trei săptămâni

dumbrăvița

La o rată de infectare de 6,88 / 1.000 de locuitori, Dumbrăvița iese din carantina impusă în urmă cu trei săptămâni. Oamenii de aici vor fi… liberi din noaptea de sâmbătă spre duminică.

Comuna Dumbrăvița a intrat în carantină în 10 ianuarie, alături de Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă, parțial. La acea vreme, rata de infectare era 6,7 / 1.000 de locuitori. Durata inițială a restricțiilor era de 14 zile pentru toate localitățile. Cu excepția Dumbrăviței, celelalte au ieșit din carantină în urmă cu o săptămână. Pentru că în Dumbrăvița rata de infectare era 8,54 / 1.00 de locuitori, s-a decis prelungirea carantinei cu încă șapte zile.

Măsura nu va mai fi prelungită acum. „Subprefectul Mircea Băcală a convocat o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În cadrul ședinței a fost prezentantă situția epidemiologică la nivelul județului Timiș. Totodată s-a pus în discuție problema localității Dumbrăvița, unde carantină expiră sâmbătă noaptea, și s-a decis că nu se va mai prelungi măsura de carantinare a comunei. Subprefectul Mircea Băcală a cerut structurilor Ministerului Afacerilor Interne să intensifice controalele pentru a impiedica creșterea, din nou, a ratei de infectare și pentru a se evita o nouă carantinare”, a transmis prefectura.

Rata de infectare la Dumbrăvița era, vineri, 29 ianuarie, de 6,88 / 1.000 de locuitori.