Două zile de frig. Noaptea, temperaturile pot scădea sub zero grade

zero grade

Scoateți hainele groase din dulap. Vremea se răcește semnificativ în următoarele două zile, iar temperaturile nocturne pot scădea, în unele zone, sub zero grade.

ANM a emis duminică o informare meteo de vreme deosebit de rece, cu ninsori la munte și precipitații mixte în zonele subcarpatice. Ea este valabilă în intervalul 6 octombrie, ora 12 – 8 octombrie, ora 10. Vremea va fi deosebit de rece și se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, va ninge, în zona montană înaltă se va depune strat nou de zăpadă. În zonele subcarpatice, îndeosebi din Moldova și Transilvania, precipitațiile vor fi mixte.

În vestul României, informarea vizează vreme rece, lapovițe și ninsori la munte. Izolat, la începutul intervalului vor mai fi ploi slabe, iar la munte, local, lapovițe și ninsori, cu probabilitatea depunerii de strat de zăpadă pe crestele montane. De luni, 7 octombrie, vremea se îndreaptă, dar valorile termice rămân sub cele normale primei decade a lunii octombrie. De altfel, noaptea, temperaturile pot scădea și sub 0 grade, inclusiv în zona de câmpie.

About Post Author