Despre confruntările noastre de toate zilele. Festivalul Eurothalia, la o nouă ediție

eurothalia

A opta ediție a Festivalului European de Teatru Eurothalia va avea loc în septembrie, la Teatrul German. Se întâmplă după cinci ani de pauză, iar tema va fi „Confruntări”.

După o pauză de cinci ani, Teatrul German de Stat anunță o nouă ediție a Festivalului European de Teatru Eurothalia. Tema ediției din acest an explorează diversele tipuri de confruntări – cu istoria, cu familia, cu noi înșine, cu partenerii, cu prezentul, cu progresul.

Spectacolele din cadrul festivalului se vor juca în Palatul Culturii, pe scena Teatrului German și în sala Studio a Teatrului Maghiar. Selecția din acest an este asumată de Andrea Wolfer și Rudolf Herbert. „Eurothalia 2022 pornește de la premisa confruntării ca act de recunoaștere a realităților prezentului. Spărgând barierele comunicării verbale, festivalul explorează dimensiunile inovatoare ale limbajului. Programul își propune să confrunte publicul cu viziuni intergeneraționale ale lumii, cu dinamica relațională, cu sentimentul de neliniște care vine odată cu abordările creative și artistice, cu fapte și voci istorice și cu rolul pe care acestea îl joacă folosind puterea emancipatoare a teatrului”, transmit reprezentanții TGST.

La edițiile precedente, Eurothalia a prezentat la Timișoara forme teatrale diverse precum dramaturgie contemporană sau texte clasice montate într-un stil contemporan, teatru documentar, teatru dans, sau teatru cu mize socio-politice, teatru de animație sau teatru de marionete.

Festivalul Eurothalia va avea loc în acest an în perioada 21-29 septembrie.