Deputatul Ben-Oni Ardelean, oprit pe aeroport în Seul, cu salam și tobă în bagaje

ben-oni ardelean

foto: Arhivă

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean a fost oprit de vameșii de pe aeroportul din Seul, pentru că avea în bagaje produse din carne de porc. În Coreea de Sud nu e permis accesul cu astfel de alimente. Ardelean a spus că făcea „un gest elegant” pentru comunitatea de români.

Plecat în Coreea de Sud alături de mai mulți miniștri și parlamentari români, deputatul PNL de Timiș Ben Oni Ardelean a fost oprit pe aeroportul din Seul, potrivit g4media.ro. Parlamentarul a putut trece mai departe doar după ce a lăsat la vamă salamurile și toba cumpărate din supermarketurile din România.

„Nu a fost un incident de securitate, dar cei de acolo au considerat că produsele cu carne nu pot intra în Coreea de Sud, chiar dacă erau cu etichetă, aveam factură pentru ele. (…) Era în preajma Crăciunului și urma întâlnirea cu comunitatea română, am luat în bagajul de cala câteva produse românești cu etichetă. Nu a fost nimic de casă, toate erau cumpărate din supermaket: brânză, cașcaval, salam. M-au lăsat să intru doar cu brânzeturi, fără produsele din carne. (…) Fac politică externă de zeci de ani. Am considerat un gest elegant pentru comunitatea de români”, a declarat Ben-Oni Ardelean, pentru g4media.ro.

În octombrie 2021, deputatul de Timiș a fost numit de premierul de la acea vreme, Florin Cîțu, consilier onorific pe probleme de politică externă. N-a stat prea mult în funcție, deoarece Cîțu și-a pierdut în scurt timp mandatul de premier. În primăvara aceluiași an, Ardelean a fost prins băut la volan și a rămas fără permis 90 de zile.

About Post Author