Demitere și sancțiuni, la Timișoara și Buziaș, după evadările de săptămâna trecută

evadări

sursa foto: www.voceatimisului.ro

Cele două evadări în mai puțin de o săptămână, de la Secția Exterioară a Penitenciarului Timișoara și Centrul Educativ Buziaș, au fost analizate de Administrația Națională a Penitenciarelor. Au apărut primele sancțiuni.

ANP a transmis că șeful Centrului Educativ Buziaș, împuternicit la comanda unității, a fost demis. De asemenea, patru polițiști, printre care și șeful Serviciului Siguranța Deținerii, au fost trimiși în fata Comisiei de Disciplină.

Directorul Penitenciarului Timișoara a fost atenționat în scris de seful ANP și îndemnat să eficientizeze „complexul de măsuri aferente sectorului operativ”. Cinci polițiști sunt trimiși în fața Comisiei de Disciplină. Printre ei se numără directorul adjunct de la Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar, care era de serviciu în ziua evadării, dar și seful Secției Exterioare a Penitenciarului Timișoara.

În 4 mai, un deținut în vârstă de 30 de ani a dispărut de la un punct de lucru al Secției Exterioare a Penitenciarului Timișoara, la Buziaș. El a fost prins după 24 de ore. În 9 mai, alt deținut, de 16 ani, a dispărut de la Centrul Educativ Buziaș, unde executa o pedeapsă pentru tâlhărie. Câteva ore mai târziu, tânărul a fost „recuperat” de polițiști.