De la finele lunii martie revine tramvaiul 6. Șantierul de pe Stan Vidrighin va fi gata în iulie

tramvaiul 6

sursa foto: Primăria Timișoara

Primăria susține că lucrările de pe bulevardul Stan Vidrighin sunt în avans și că, în această lună, va fi finalizată refacerea completă a intersecției cu str. 1 Decembrie 1918. În consecință, linia 6 tramvai va reveni pe traseu.

Potrivit reprezentanților PMT, în luna martie va fi încheiată ultima etapă majoră a investiției realizate pe bd. Stan Vidrighin, respectiv modernizarea completă a intersecției cu str. 1 Decembrie 1918. La finalul acestei etape, care implică schimbarea liniilor de tramvai învechite și a rețelelor de utilități, introducerea unui sistem automat de macazuri și refacerea trotuarelor și a carosabilului, tramvaiele de pe liniile 6a și 6b vor putea reveni pe trasee.

Veștile pentru locuitorii din această zonă sunt și mai bune, spune primarul. „Șantierul e în avans față de graficul estimat. Estimăm că vom termina lucrările în iulie, în loc de septembrie. Asta înseamnă că putem da drumul la tramvaiul 4 din vară”, a transmis Dominic Fritz.

67 de milioane de lei, bani europeni

Pe bulevardul Vidrighin se lucrează în această perioadă la montarea sistemului de irigații, astfel încât spațiile verzi care vor fi amenajate să poată fi întreținute. Sunt în derulare lucrări de suprastructură pentru linia de tramvai, lucrări de suprastructură a drumului, inclusiv drumuri laterale, trotuare, accese și piste de biciclete. După modernizarea completă a intersecției va fi pus ultimul strat de asfalt pe întreg bulevardul, vor fi amenajate spații verzi, vor fi plantați copaci și va fi făcută semnalizarea rutieră.

Reabilitarea Căii Stan Vidrighin este finanțată din Programul Regional Vest 2021 – 2027. Contractul dintre Primăria Timișoara și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a fost semnat în decembrie 2023. Valoarea totală a proiectului este de 101,2 milioane de lei, din care 67,5 milioane, bani europeni.

About Post Author