18 ianuarie 2021

De la Eficientizare Energetică Blocuri, la Cultură. Cine ar putea veni în locul lui Sorin Predescu

lelica crișan

Direcția pentru Cultură Timiș va avea, se pare, în sfârșit, un nou director. La bursa zvonurilor a „transpirat” numele înlocuitorului. Lelica Crișan, șefă de birou în Primăria Timișoara, este în pole position pentru a veni interimar în locul lui Sorin Predescu.

În luna august, Sorin Predescu, șeful DJC Timiș, a fost detașat pe o funcție similară la Craiova. „Voi fi din nou detașat la DJC Dolj. De data asta de către guvernarea PNL, la fel de dependentă de voința baronilor locali. Este evident de unde vine presiunea de a fi îndepărtat. Primarul Robu a declarat public că se va ocupa să-i schimbe din funcții pe toți cei care l-au amendat. E un fel de gîndire magică credința că, dacă dispare un funcționar, dispar și faptele pentru care este inculpată Primăria Timișoara (…) Mă voi duce la Craiova, mă voi întoarce. Sper că mă voi întoarce într-un oraș fără acest primar toxic, într-un oraș cu speranță în viitorul pe care îl merită”, scria Predescu, pe Facebook.

De atunci, DJC Timiș a funcționat fără director, deși în instituție există oameni care ar fi putut fi numiți în funcție. „Necunoscuta” pare să se fi rezolvat.

Cine este Lelica Crișan

Sursele noastre spun că favorită pentru numirea ca director interimar al Direcției de Cultură ar fi Lelica Crișan, șefa Biroului Eficientizare Energetică Blocuri din PMT. Ea lucrează în primărie din 2013 și a fost șef la Serviciul Financiar și la Biroul Finanțare Școli. În 2012, pe când era consilier județean din partea PDL, a fost numită pe un post de director în Ministerul Muncii. Anterior, din postura de director al Oficiului Teritorial Timişoara al Agenţiei Naţionale pentru IMM-uri, își angajase fiica în instituție, pe un post de consilier, în urma unui concurs la care aceasta era singurul candidat. Fiica Lelicăi Crișan are acum contracte de peste 51.000 de lei, încheiate în 2019 și 2020, prin încredințare directă, cu mai multe primării din județ, pentru „servicii de SSM și PSI”.

Potrivit ultimei declarații de avere, Lelica Crișan deține, împreună cu soțul, un teren în Vama Veche, două apartamente în Timișoara, o casă în Moșnița Nouă și o Skoda Octavia. Are un credit de 85.000 lei și a împrumutat de la o persoană fizică 20.000 de euro. Salariul de la PMT a fost de puțin peste 99.000 lei.

De-a lungul timpului, DJC Timiș a avut mai multe lupte cu Primăria Timișoara, în principal pe tema executării de lucrări fără autorizație. Cazul trotuarelor în pătrățele s-a lăsat și cu o plângere penală făcută de Direcția de Cultură. (sursa foto: www.renasterea.ro)

2 thoughts on “De la Eficientizare Energetică Blocuri, la Cultură. Cine ar putea veni în locul lui Sorin Predescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: