Dans Nomad, la final: patru zile pline la Dumbrăvița și un performance la Timișoara

dans nomad

Proiectul Dans Nomad ajunge, la finele săptămânii, la Dumbrăvița. În perioada 15 – 18 septembrie vor avea loc diferite evenimente centrate în jurul dansului contemporan. Vor fi mai multe „scene”: Parcul Central, Sala Polivalentă, Parcul Tera, Parcul Nordic și Școala Gimnazială.

Atelierele de teatru-dans și film de la Dumbrăvița vor avea loc la Casa de Cultură, pe strada Codrului. Participanții sunt invitați să experimenteze comunicarea, folosindu-și corpul într-un mod creativ și intuitiv, iar atelierele de film propun exersarea limbajului audio-vizual și se încheie cu elaborarea unui scurt-metraj de dans. Mai multe despre ateliere, cât și programul complet se găsesc AICI. Accesul este gratuit, pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile. Înscrierile se fac prin E-MAIL.

Finalul proiectului Dans Nomad din județul Timiș va fi marcat printr-un performance de dans contemporan cu muzică live la Bastionul Maria Theresia. Acesta se numește „Introspectiv” și va avea loc marți, 20 septembrie, de la ora 19. În perioada 19-30 septembrie, la Casa Tineretului, va fi deschisă expoziția video „Retrospectiv”, un rezumat în imagini al intervențiilor de dans contemporan din Lugoj, Jimbolia și Dumbrăvița.

„Avem nevoie de această întâlnire”

„Călătoria proiectului Dans Nomad în județul Timiș s-a desfășurat într-un ritm provocator. Ne-am bucurat de sprijin în jurul nostru oriunde am ajuns și am muncit cu toții foarte mult ca să aducem dansul în mijlocul acestor comunități. Analizând situația la cald, pot afirma că publicul împreună cu noi avem nevoie de această întâlnire cultural-artistică”, spune Maria Beatrice Tudor, inițiatoarea programului Dans Nomad, coregrafă la Asociația Unfold Motion

Unfold Motion este prima organizație de dans contemporan din Timișoara. De la înființarea sa în 2013, de către Lavinia Urcan, coregraf și director artistic, și mai apoi, prin alăturarea coregrafei Beatrice Tudor, asociația a devenit un reper al sectorului coregrafic românesc.

About Post Author