Dăncilă ne-a umplut de glorie: Rovana Plumb, respinsă pentru comisar european

rovana plumb

Propunerea României pentru comisar european a fost respinsă de comisia juridică a Parlamentului European „cu o largă majoritate”. Rovana Plumb nu a adunat decât 6 voturi în favoarea ei.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a anunțat că Rovana Plumb nu a reușit să treacă de comisia juridică din Parlamentul European. 15 europarlamentari au votat împotriva propunerii României, șase au fost pentru și doi s-au abținut.

„În acest moment, audierea doamnei Plumb în comisie este anulată. Președintele Parlamentului European îl va informa pe președintele Comisiei că Rovana Plumb nu îndeplineste condițiile și nu își poate exercita funcția de comisar european (…) Fără avizul Comisiei Juridice audierea din Comisia de Transport nu poate avea loc”, a explicat Mureșan, pentru Digi24.

Avizul pozitiv din comisia JURI este o precondiție pentru audierile candidaților în comisiile de specialitate. Dacă nu există acest aviz, audierile nu pot avea loc. Rovana Plumb a fost propusă de Guvernul Dăncilă și nominalizată de Ursula von der Leyen pentru postul de comisar european pentru Transporturi. Ea a fost invitată joi la o „audiere excepțională” în Comisia JURI, pentru a-și lămuri declarația de avere. Plumb a împrumutat 800.000 de lei de la o persoană fizică, o sumă identică fiind împrumutată de Plumb către PSD.

Potrivit hotnews.ro, PSD ar urma să-l propună pentru postul de comisar european pe Dan Nica. Alte opțiuni ar fi Eugen Teodorovici, Ramona Mănescu, Luminița Odobescu sau Victor Negrescu. (sursa foto: www.capital.ro)

About Post Author