Dan Barna (USR), mesaj de la Timișoara: Să îndrăznim să fim fericiți în România / FOTO

dan barna

Trebuie să fim fericiți în România – acesta este mesajul cu care Dan Barna și Alianța USR – PLUS vor încerca să convingă alegătorii în următorul an. Congresul național al USR, desfășurat timp de două zile la Timișoara, s-a încheiat duminică seară, în Piața Libertății.

Cum se restartează România

Câteva sute de membri și simpatizanți USR – PLUS au participat, duminică seară, la întâlnirea pe care Dan Barna le-a propus-o timișorenilor. A fost plin de baloane, pancarte și stegulețe, ca la orice miting electoral. „Maestrul de ceremonii” a fost deputatul de Timiș Cătălin Drulă, iar în deschidere a cântat, la fel cum a făcut-o și în campania pentru europarlamentare, trupa Omul cu Șobolani.

Au vorbit mai mulți membri USR, dar și PLUS, iar mesajul este unul cât se poate de clar: doar Dan Barna, dacă va fi ales președinte, va reuși să restarteze România, care numai așa poate avea un guvern competent. Dominic Samuel Fritz, candidatul USR la Primăria Timișoara, a reluat o parte din discursul susținut cu o zi înainte la congresul partidului, dar a vorbit și despre Revoluția din 1989. S-a raliat și el temei care a revenit în toate discursurile, și anume cum să fii fericit în România. „Când mă uit la fețele voastre, azi chiar sunt fericit în România (…) Văd copii, văd tineri, și asta îmi dă foarte mult speranța că vom reuși să punem o nouă piatră de temelie pentru o Românie nouă, reformată și europeană”, a spus Fritz.

Dan Barna sau povestea românilor care nu vor să mai stea deoparte

Cel mai așteptat moment al serii a fost intervenția lui Dan Barna. USR a strâns deja peste 250.000 de semnături pentru depunerea candidaturii la prezidențiale, fiind primul partid care a anunțat că a reușit acest lucru. „Sunt gata să fac un pariu: la anul, Timișoara va avea un primar USR-PLUS”, a spus Barna, în aplauzele publicului. „În ultimii trei ani am reușit să arătăm că oamenii obișnuiți pot să facă politică, pot să intre în parlament și pot să fie vocea reală a societății. Povestea pe care noi o spunem este a tuturor românilor care vor să nu mai stea deoparte”, și-a continuat acesta discursul.

Propunerea prezidențiabilului USR? „Vreau să îndrăznim să fim fericiți în România. Acum este momentul nostru, în care putem da României o guvernare onestă și un guvern competent”, a mai spus Dan Barna. Și, pentru că puterea exemplului poate funcționa, el a vorbit și despre evoluția sa în spațiul public: „Nu am facut niciodată politică înainte de USR. Nu cunoșteam nici măcar un singur politician”…

După ce a coborât de pe scenă, Dan Barna a fost luat cu asalt de participanții la miting, care și-au făcut o mulțime de selfie-uri cu cel care va încerca să-i oprească lui Klaus Iohannis drumul spre al doilea mandat. În acest moment, în Timiș, USR are organizații în 56 din cele 99 de UAT-uri. „Suntem în discuții cu încă 10 organizații. Sunt formate, dar nu sunt membri suficienți ca să le formăm ca organizații. Până la alegerile locale de anul viitor sunt convins că vom fi prezenți în toate UAT-urile”, spune Cristian Alin Moș, președintele USR Timiș. Sunt peste 1.500 de membri în județ, din care o treime doar în Timișoara.

About Post Author