Curs de asistent maternal profesional. Cum se fac înscrierile

asistent maternal

sursa foto: Unsplash / Ana Kolosyuk

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș continuă campania de recrutare pentru cei care vor să devină asistenți maternali profesioniști. Începe un nou curs de formare, la care a fost deschisă lista de înscrieri.

Cei interesați sunt invitați să depună o cerere de evaluare la DGASPC Timiș, pe toată durata lunii februarie. Cererile pot fi duse la Registratura DGASPC, pot fi transmise prin poștă, cu confirmare de primire (DGASPC Timiș, Piața Regina Maria nr. 3, Timișoara, jud. Timiș) sau scanate și transmise prin e-mail la adresele dgaspctm@dgaspctm.ro sau dgaspctm@gmail.com.

Cererea de evaluare poate fi descărcată de pe site-ul DGASPC Timiș (secțiunea Formulare). Trebuie anexate următoarele documente: un CV, o copie după actul de identitate (cu domiciliul stabil pe raza județului Timiș), o copie după diploma de studii a ultimei școli absolvite. cazier judiciar, o adeverință conform prevederilor art 23 din Legea 118/2019 (certificat de integritate comportamentală), adeverință medicală din care să rezulte că nu suferă de boli transmisibile, infecto-contagioase sau psihice.

Angajații DGASPC vor face o evaluare socială a persoanei solicitante, care constă în vizite la domiciliul acesteia, discuții cu membrii familiei sale, vecini, prieteni, precum și o evaluare psihologică. Persoanele acceptate vor urma cursuri de formare profesională în vederea obținerii atestatului de asistent maternal profesionist, putând fi angajate numai după obținerea acestui document. Cursurile de formare profesională vor fi organizate la sediul DGASPC Timiș și au o durată de minim 60 de ore. Cursul este gratuit.

Foarte important: nu vor putea deveni asistenţi maternali profesionişti cei care au suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni; au fost decăzuţi din drepturile părintești, sau al căror copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă; suferă de boli cronice transmisibile şi boli psihice.

About Post Author