Curățenia costă. Supărări și la Primăria Timișoara, și la Brantner

brantner

Supărări de ambele părți, în timp ce orașul mai are mult până să poată fi considerat curat. Nici primăria, nici Brantner nu sunt mulțumite de contractul care le leagă încă doi ani. Acesta are o valoare totală de 18 milioane de euro.

Primarul Dominic Fritz și directorul general pe România al societății Brantner s-au întâlnit și au avut o discuție pe tema contractului de curățenie dintre cele două părți. În campania electorală, mizeria din oraș a fost una dintre temele constante ale actualului primar. „Nu sunt mulțumit (de felul în care se face curățenia – n.r), cred că această idee ce trebuia demult implementată, de a avea un program de curățenie coordonat și integrat între mai multe companii, trebuia făcută și o să avem rezultate acolo (…) Aici vorbim, bineînțeles, și de bani. Curățenia costă. Am avut o discuție și cu directorul pe țară al firmei Brantner. Am făcut un schimb de nemulțumiri și de așteptări”, spune Fritz.

Se lucrează acum la o sincronizare a dorințelor celor două părți. Dar mai durează. „Va dura încă un pic până când ideile noastre, felul cum funcționează firma acum, o să fie sincronizate. Caietul de sarcini și sumele care s-au stabilit nu ar fi fost cele pe care eu le-aș fi pus acolo, dar lucrăm cu contractul existent. Vedem cum putem să eficientizăm curățenia, mai ales în cartiere. În centru funcționează cât de cât OK”, afirmă primarul.

Datorii și la salubrizare

Nemulțumirile firmei de salubritate sunt legate, în principiu, de bani și de serviciile care trebuie prestate de acești bani. Primăria are și aici datorii. „Sunt nemulțumiri în privința cu plata facturilor. Avem câteva facturi restante, din suma de 100 de milioane de lei, o parte este și la Brantner. În al doilea rând, există o nemulțumire cum au fost calculate suprafețele. De fapt, suprafețele reale sunt mult mai mari decât cele din contract și ei pot să factureze doar o parte din lucrările pe care le fac în realitate (…) Curățenia este cartea de vizită, e clar că ăsta va fi un focus și în mandatul meu. Sunt optimist că vom putea ajunge la niște concluzii împreună cu firma Brantner, să îmbunătățim rezultatele”, a mai declarat Dominic Fritz.

Contractul dintre Primăria Timișoara și Brantner a fost semnat în februarie 2019. El este valabil timp de patru ani, la o valoare de 86,61 milioane de lei, cu TVA.