Culiță Chiș vs. Primăria Timișoara. Sau când face un angajat evenimente publice de capul lui

plmstf

foto: Arhivă

Repus de instanță pe vechea funcție, Culiță Chiș s-a apucat de organizat, de capul lui, evenimente. A vrut, de exemplu, să facă Ziua Transportului Public Local. Primăria a anunțat, chiar înainte de începere, că acțiunea nu se mai ține. Din motive… organizatorice.

În urmă cu trei săptămâni, Culiță Chiș a obținut o sentință care obligă PMT să-l repună pe funcția de director general la Direcția de Drumuri. Fosta mână dreaptă a fostului primar Nicolae Robu, care de altfel îl laudă constant, lucra oricum în primărie, fiind managerul proiectului prin care sunt cumpărate tramvaiele turcești.

Și, pentru că le… manageriază, Chiș s-a gândit că ar putea să le și folosească. Prin agenția de publicitare angajată pentru promovarea proiectului, Culiță Chiș a trimis în nume personal un comunicat prin care anunța organizarea „Zilei Transportului Public Local Timișoara – 8 iulie”.

„Anul acesta, Societatea de Transport Public Timişoara aniversează 153 de ani de activitate (…) Astfel, vineri, 08.07.2022, începând cu ora 9, în staţia de tramvai Piaţa Libertăţii, sensul spre Piaţa 700, echipa Societăţii de Transport Public Timişoara, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi cu participarea DGASPC Timiş şi DAS Timişoara, va oferi exclusiv copiilor şi seniorilor din cele două instituţii, ocazia de a călători pe traseul turistic (linia 6) cu unul dintre noile tramvaie achiziționate prin proiectul ,,Înnoirea flotei de tramvaie – etapa II”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020”, se spunea în anunțul lui Chiș.

„Ne pare rău”, zice PMT

Vatmanii urmau să răspundă la întrebările curioșilor, erau anunțate și o „bicicletă care va fi pedalată de copii si de adulţi pentru a putea genera energia necesară producerii de suc proaspăt pentru pasageri”, dar și o tombolă cu premii.

Cam pe când era să înceapă sărbătoarea, PMT a anunțat că aceasta nu se mai ține. „Din motive organizatorice, evenimentul anunțat ieri de dl. Culiță Chiș a fost anulat. Ne pare rău pentru eventualele inconveniente și ne vom asigura ca pe viitor astfel de evenimente să fie organizate și anunțate în mod corect”, au transmis reprezentanții municipalității. De fapt, „sprijinul” PMT în acest eveniment era inexistent.

Cum a reușit Culiță Chiș, de capul lui, să implice mai multe instituții în organizarea unui astfel de eveniment, mai puțin PMT? De ce e Culiță Chiș stat în stat la PMT? Sunt doar două întrebări la care răspunsurile se pierd în negura… administrației locale.

About Post Author