Cosmin Tabără a rămas și fără Patrimoniu. Războiul USR – PNL, la un nou episod

cosmin tabără

Primarul Dominic Fritz a decis că nu mai poate lăsa Patrimoniul în „ograda” lui Cosmin Tabără, așa că a semnat o dispoziție prin care îi stabilește acestuia noile atribuții. Anul trecut îi retrăsese și Serviciul Juridic. USR și PNL nu au denunțat formal protocolul de colaborare, dar relațiile dintre cele două partide sunt din ce în ce mai tensionate.

Primarul Dominic Fritz a semnat miercuri, înainte de a pleca spre București, o dispoziţie prin care îi reduce atribuțiile viceprimarului Cosmin Tabără. Acesta nu se va mai ocupa nici de Direcția de Patrimoniu, după ce rămăsese anterior fără Serviciul Juridic.
Liberalul fusese deja avertizat în urmă cu o lună și jumătate. „I-am transmis viceprimarului Cosmin Tabără, pe care îl apreciez, că așteptarea mea este că un viceprimar care conduce într-o bună parte aparatul primăriei trebuie să-și arate apartenența la această conducere și prin voturile sale în CL. Mă aștept ca domnul viceprimar să susțină proiectele administrației în CL. Dacă în viitor această susținere nu se materializează (…) îmi rezerv dreptul inclusiv să schimb felul în care sunt delegate atribuțiile mele la viceprimari”, transmitea, spre finele lunii mai, Dominic Fritz.

Greu cu majoritatea în CL

La ultimul plen, desfășurat săptămâna trecută, viceprimarul Tabără nu a votat cele două proiecte privind gestionarea deșeurilor din construcții, propuse de consilierii USR. N-a votat nici împotrivă, ci, pur și simplu, nu și-a exercitat acest drept, urmând linia partidului.

Decizia primarului Dominic Fritz este, probabil, încă un „cui” bătut în talpa unui parteneriat politic care abia se târăște. Lucrurile în CL Timișoara merg oricum prost, iar USR are probleme în a-și asigura majoritatea. Cele două proiecte nevotate de liberali ar fi trecut, probabil, dacă în plen n-ar fi lipsit trei consilieri de la USR. Andrei Meșter, exclus din partid, nu părăsește efectiv CL, pentru că mai sunt proceduri de parcurs. Ana Munteanu a anunțat și ea că nu vrea să facă „politică de baltă”, aruncând săgeți către unii colegi.

Despre „PNL infantil”

Viceprimarul Cosmin Tabără va răspunde, de acum înainte, de Poliția Locală, bazele sportive, Autoritatea Tutelară și Evidența Populației.

Decizia primarului Fritz, de a-i reduce din atribuții lui Tabără, a fost salutată de Rodica Militaru. „Un proverb bănățean spune că nu se poate și sătul și cu slănina-n pod! Nu se poate și să sabotezi administrația a cărui viceprimar ești (al cărei viceprimar – n.r.), ca să faci pe plac unui PNL infantil (care tot ce știe în Consiliul Local Timișoara e un fel de sâc-sâc USR, nu votăm ca voi!) și să gestionezi în continuare una dintre cele mai importante direcții din primărie. Păcat de salariu, ce să zic!”, a notat aceasta. Și a încheiat, foarte matur pentru un consilier local, cu hashtagul #sotulsimoneiamanar.

About Post Author