30 martie 2020

Coronavirus: 158 de cazuri în România, două cazuri noi în Timișoara

coronavirus

În România erau confirmate, luni dimineață, 158 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Sunt cu 19 mai mult decât duminică seară. Cei mai mulți pacienți au călătorit în Italia, Austria și Germania.

Grupul de Comunicare Strategică anunță că în România au fost înregistrate alte 19 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 4 în Arad, 3 în Ilfov, câte 2 în Vâlcea și Timiș și câte unul în București, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomița, Hunedoara, Galați şi Suceava. Cele 19 persoane depistate au vârste cuprinsă între 19 și 54 ani ș erau deja în carantină sau autoizolare. Cei mai mulți pacienți au călătorit în Italia. Doi au venit din Austria și Germania. Starea de sănătate generală a pacienților este bună.

Sunt în carantină instituționalizată sunt 3.008 persoane și alte 15.546 de persoane sunt în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală. Sunt, de asemenea, 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Potrivit DSP Timiș, în județ sunt 388 persoane în autoizolare la domiciliu, respectiv 91 persoane în carantină. Grupul de Comunicare Strategică va actualiza datele legate de numărul de infectări cu noul coronavirus de două ori pe zi. Următoarea raportare va fi făcută luni seară.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: